Novinky

Nově provozuji systém Larens - BIOAKTIVNÍ TRANSDERMÁLNÍ KOLAGEN

 

Možnost dárkových poukazů!

Otevřeno od 3.5.2021

Platnost vánočních poukazů 2020 prodloužena o 4 měsíce. Po uplynutí této doby již nebude možno poukazy uplatnit.

MASÁŽE LÁVOVÝMI KAMENY (HOT STONES)

Málokterá masáž dokáže navodit takové pocity jako právě masáž horkými kameny. Představte si příjemné teplo pravých lávových kamenů, spojené s vůní speciálního oleje a dotykem terapeuta. Kameny, které svojí vibrací a teplem ovlivňují energetické dráhy v těle, působí blahodárně na mysl a perfektně uvolňují zatuhlé svaly.

Pomocí této masáže lze navodit pocit absolutního klidu a uvolnění

O blahodárném účinku kamenů při masážích věděli lidé již před 5.000 lety. Masáže, prováděné pomocí teplých kamenů nebo přikládáním vzácných kamenů na tělo, byly oblíbené již u starých Inků, Mayů, v Mezopotámii, v Indii, v Číně a u Indiánů. Terapeutické účinky těchto masáží spočívají v uvolnění blokace důležitých bodů na meridiánech a v rozproudění energie v našem těle. Obnovený tok energie nás nejprve uklidní, takže klient pociťuje úžasnou relaxaci a nesmírně slastné pocity bezpečí, kdy starosti a stresy samovolně odplývají. Na konci masáže přichází hluboký klid a vyrovnání a tento pocit i účinek vydrží po několik dnů.


MASÁŽ LÁVOVÝMI KAMENY

Masáže horkými lávovými kameny, tzv. Hot stones masáž, znají už od pradávna obyvatelé Havajských ostrovů. Základy této terapie vycházejí z prastarých speciálních havajských technik, které využívají léčivou sílu kamenů. Ty díky teplu uvolní ztuhlé svaly, regenerují tkáně a hlavně – působí blahodárně na vaši mysl. Podle některých lidí patří masáž horkými kameny k nezapomenutelným zážitkům a jedněm z nejúčinnějších masáží.

JAK MASÁŽ PROBÍHÁ

Kameny se masíruje celé tělo a masáž je založena na působení tepla. K horké terapii se používají kameny z lávy, které obsahují více železa, jsou tmavé až černé a velmi tvrdé. Kameny se nahřejí ve vodní lázni kolem 55 – 60°C a pak se umístí na klíčové energetické body vašeho těla. Poté se jimi masíruje celé tělo za použití olejů po dobu 1- 2 hodin. Při masáži se používá cca 50-60 horkých kamenů, které jsou hladké, leštěné a maximálně o velikosti dlaně. Teplo kamenů působí na zablokované meridiány vedoucí od konečků prstů na nohou a na rukou ke všem orgánům vašeho těla. Právě kameny pomohou tyto zablokované cesty uvolnit. Doporučuje se tyto masáže

CO KAMENY DOVEDOU

Pokud jste ve stresu, rozhodně horké kameny zkuste. Stimulují krevní oběh a podpoří imunitní systém. Šlachy se pěkně protáhnou a vaše tělo bude pohyblivější. Pomáhají i při detoxikaci. Máte-li v plánu zhubnout, pak jsou kameny skvělým doplňkem, protože teplo pomůže regulovat trávení a zrychlí váš metabolismus. Stejně tak pomohou při premenstruačním syndromu nebo při zadržování vody v těle. Bolí vás v krku nebo záda? Horké kameny pomohou i v tomto případě. A máte-li partnera, který si stěžuje na bolestivá záda či nespavost, pak mu darujte dárkový poukaz na masáž horkými kameny. Bude nadšený.

KDO NA MASÁŽ NESMÍ

Vyhněte se horkým kamenům v případě, že jste diabetik, epileptik nebo pokud trpíte kardiovaskulárními chorobami. Tento druh masáže pro vás není vhodný ani tehdy, pokud jste těhotná nebo menstruujete.

Blahodárné účinky masáže:

  • podpoří imunitní systém
  • uvolní svalový systém, zvětší se možnost pohybu těla
  • přispívá na zmírnění křečí ve svalech, a tak sníží bolest svalstva
  • pomáhá při detoxikaci těla
  • zlepšuje metabolismus látkové výměny
  • zlepší koncentraci a spánek

V mnoha případech pomáhají při:

  • otocích zaviněné přílišným zadržováním tekutin v těle
  • odstraňování bolesti krční páteře
  • všech bolestech zad
  • podpoře krevního oběhu a lymfatického systému
  • premenstruačním syndromu